ב-1965 נחקק חוק דיני הירושה, הקובע את החוקים ואמות המידה הנוגעות לקיום צוואה ואופן חלוקת רכוש של אדם לאחר פטירתו. החוק גם קובע את סדר העדיפות בין היורשים, במקרה שהמנוח לא השאיר צוואה, וכן תוקפה של צוואה שנמסרה בעל פה ועוד.

כאמור, אחד הדברים החשובים שיש לדאוג להם כבר בעת כתיבת ירושה, הוא הגנה על הירושה. כלומר, הכנסת והטמעת סעיפים שייתנו לצוואה גושפנקה חוקית בלתי ניתנת לערעור. לכן, בעת כתיבת ירושה צריך להתייעץ עם עורך דין מומחה. את הצוואה ניתן לקיים לאחר קבלת 'צו קיום צוואה' מהרשם לענייני ירושה, וכל התנגדות לקיום הצוואה חייבת להיות מוגשת לפני הנפקת הצו. במקרים בהם לא נכתבה צוואה, מנפיק הרשם לענייני ירושה 'צו ירושה' הקובע את זכויותיהם של היורשים על פי הקדימות שנקבעה בחוק, כמפורט למעלה. גם כאן מתאפשרת הגשת התנגדות לקיום צו הירושה, על ידי מי שרואה עצמו נפגע מהחלוקה, או שטוען כי המנוח הותיר צוואה. ההתנגדות מוגשת לבית המשפט לענייני משפחה, הוא אשר מוסמך לדון ולפסוק בעניינים אלה. עורך דין ושופט בדימוס דני ארנסט אומר: "מומלץ לדאוג מבעוד מועד, שהורה מבוגר יתייעץ עם עורך דין מומחה לגבי כתיבת ירושה, ובכך למנוע בעיות עתידיות.

כתיבת ירושה
כתיבת ירושה

לקבלת ייעוץ ומידע נוסף השאירו פרטים:

אדם שנפטר ולא הותיר אחריו צוואה, חוק הירושה קובע סדר עדיפויות באשר לקדימות הירושה. אם בן/ת הזוג בחיים הוא/היא יורש/ת מחצית מן הרכוש והמחצית השנייה מחולקת בין ילדיו של המנוח, אם אחד מהילדים כבר איננו בין החיים מוסרים את חלקו לילדיו – נכדי המנוח. אם אין יורשים פוטנציאליים בקטגוריה הראשונה, מעבירים את הירושה להורי המנוח. אם הם אינם בחיים מועבר הרכוש לילדיהם, במקרים כאלו יש המעוניינים לחלק את הירושה בצורה אמינה וחוקית, ולכן הם שוכרים עורך דין ירושות נאמן מטעמם אשר אחראי להעברת הירושה בבטחה. אם גם בקטגוריה זו אין יורשים מועברת הירושה להורי ההורים או צאצאיהם, המתחלקים שווה בשווה ברכוש. בקטגוריות אלו יש פרטים רבים נוספים, כגון מה החלק שמקבל/ת בן/ת הזוג, האם מחצית כמו בקטגוריה הראשונה או יותר, לשם כך יש להתייעץ עם עורך דין ירושות. דני ארנסט הוא עורך דין ירושות ותיק הנותן ייעוץ בעשרות תיקים של ירושות.

כתיבת צוואה היא אחת הסוגיות המרכזיות בדיני ירושה. צוואה יכולה להיכתב בכתב יד, להיות מוקלדת או מועברת בעל פה. אם היא בכתב יד היא צריכה להיות בכתב ידו של המצווה, או להימסר בפני עדים החותמים על הצוואה (זו היא הצוואה המצויה ביותר כיום) – לעניין זה עד יכול להיות גם עו"ד כתיבת ירושה. אם היא נמסרת בעל פה, היא צריכה להימסר בפני נוטריון המתעד וחותם על הצוואה בשם המצווה, או שהיא נמסרת בפני אדם מן השורה – במצב בו נקלע המצווה למצב של סכנת מוות מידית. אם הסיפור 'פשוט' וללא גורמים אשר עשויים להתנגד לקיום הירושה, גם הכתיבה תהייה פשוטה ולא נדרש עו"ד כתיבת ירושה, אולם במקרים מורכבים יותר, על מנת להבטיח שהירושה אכן תגיע ליעדה, על המצווה לנקוט בפעולות הגנה ולהתייעץ עם עו"ד כתיבת ירושה מומחה ומקצועי, שיידע להגן על הצוואה מפני פרצות בחוק שימנעו בפועל את קיומה.

למה לבחור במשרד עו"ד דניאל ארנסט ושות' ?

ניסיון של שנים

למשרדינו ותק של שנים רבות בתחום צוואות עזבונות וירושה וניסיון רב לצד שירות ויחס אישי

צוות מנצח

הצלחות מוכחות במשפטי ירושה התנגדויות לצוואות ושמירה על זכויות יורשים

מתמחים בצוואות ועזבונות

לצד התמחות בתכנון ובניה למשרדינו מומחיות מיוחדת בתחום צוואות עזבונות וירושה

טיפול מקצועי ומיומן

למשרידנו צוות מנוסה אשר מעניק טיפול מקצועי ומיומן תוך מתן שירות מצויין לפונים ע"י צוות המשרד

אנו עורכי דין לירושה המתמחים בעניני ירושה צוואות ועזבונות. תוכלו לפנות למשרדנו בכל שאלה בנוגע לצוואות וירושות וכן גם בנוגע לניהול עיזבונותיהם של נפטרים. משרדנו משרד עורך דין לירושה מתמחה בכך ויתאים לכל אחד את הסיוע הנדרש עבורו.

לקבלת ייעוץ ומידע נוסף השאירו פרטים:

עו"ד דניאל ארנסט

עו"ד דניאל ארנסט

עורך דין (שופט בדימוס) בעל משרד עורכי דין אשר התמחותו היא בדיני ירושות וצוואות, עזבונות ותכנון ובניה. עו”ד ארנסט משמש כאב בית הדין של הועד האולימפי, יו"ר ועדת בוררות וגישור של לשכת עורכי הדין. כמו כן שימש במילואים כאב בית דין צבאי (שופט צבאי). בוגר משפטים באוניברסיטת תל אביב בעל תואר LLB ולימודי כלכלה ומינהל עסקים באוניברסיטת תל אביב. שימש כמרצה למשפט בקריה האקדמית אונו.
סגירת תפריט